Author Topic: [Help Needed] Is there a way to make a checkpoint anybody got a script?  (Read 502 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

The Map Cartographer

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 37
  • Parkour and Adventure map maker
    • View Profile
    • Awards
[Help Needed] Is there a way to make a checkpoint anybody got a script?
« on: April 21, 2018, 11:23:05 AM »
Is there any way to change a players spawn point using scripts ive seen it before and its a mess anybody got a short easy script for one?

Rev Elevenclaw

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 372
  • Awards 2 years on site 1 year on site
    • View Profile
    • Awards
  • Xbox: Rev Elevenclaw
Re: Is there a way to make a checkpoint anybody got a script?
« Reply #1 on: April 22, 2018, 01:12:38 PM »
You could make a new spawn point zone.
Focus determines reality...

The Map Cartographer

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 37
  • Parkour and Adventure map maker
    • View Profile
    • Awards
Re: Is there a way to make a checkpoint anybody got a script?
« Reply #2 on: April 23, 2018, 12:09:00 AM »
I have done that but only works for certain maps I'm talking Minecraft where checkpoints could be easily made I really need that system.

JAZZ 0R KILLER

  • Member
  • ***
  • Posts: 114
  • YT - Solo Crew
  • Awards Top contributors to the forum downloads.
    • View Profile
    • YouTube
    • Awards
  • Xbox: JAZZ 0R KILLER
Re: Is there a way to make a checkpoint anybody got a script?
« Reply #3 on: April 23, 2018, 08:13:36 PM »
You could have a zone set and call it Ex. Checkpoint, and when entering the zone, it gives you a history. Then once you die, or respawn, you can have it set to check if you have the history (Same history set for entering the zone). If it returns true that you have said history, then it will teleport you to the checkpoint.

Set Event script: Player respawns, runs script down below:

If
HasHistory [Zone name] [actor] [true]
then
Teleport [actor] [checkpoint coordinate]

When entering a new zone (Checkpoint) it will delete the previous history, then give a new history.

If any of this doesn't make any since, I can create a world that demonstrates this
Look at you being all cool!

JAZZ 0R KILLER

  • Member
  • ***
  • Posts: 114
  • YT - Solo Crew
  • Awards Top contributors to the forum downloads.
    • View Profile
    • YouTube
    • Awards
  • Xbox: JAZZ 0R KILLER
Look at you being all cool!

The Map Cartographer

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 37
  • Parkour and Adventure map maker
    • View Profile
    • Awards
Re: Is there a way to make a checkpoint anybody got a script?
« Reply #5 on: April 28, 2018, 11:36:00 AM »
Thanks I can do with this I'm currently doing some work right now ill test it when I'm ready to work on my maps again.

The Map Cartographer

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 37
  • Parkour and Adventure map maker
    • View Profile
    • Awards
Re: Is there a way to make a checkpoint anybody got a script?
« Reply #6 on: May 19, 2018, 08:04:14 PM »
Ive done everything but its not working can you make a video on how to make checkpoints? its a real pain in the ass for me...

Summer

  • Fresh Meat
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
    • Awards
Re: Is there a way to make a checkpoint anybody got a script?
« Reply #7 on: May 23, 2018, 04:58:26 PM »
Here is the video, I had mic issues so no voice over, sorry. Also the file was too big so just download the video if you also want it for future use.

file:///C:/Users/summe/Videos/Captures/Total%20Miner%205_23_2018%204_40_25%20PM.mp4

Summer

  • Fresh Meat
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
    • Awards
Re: Is there a way to make a checkpoint anybody got a script?
« Reply #8 on: May 23, 2018, 05:00:46 PM »
If you don't know how to watch it, just copy the link and paste it into another tab

Fuertey

  • Elite Member
  • *****
  • Posts: 856
  • Keyboard not found. Press F1 to continue.
  • Awards Awarded to exemplary forum members 2 years on site 4 years on site 3 years on site 1 year on site
    • View Profile
    • Awards
  • Xbox: Fuertey
  • Steam: Fuertey
Re: Is there a way to make a checkpoint anybody got a script?
« Reply #9 on: May 23, 2018, 05:48:17 PM »
That won't work. That is a file stored locally on your computer.

You need to upload it to Youtube or a similar website.

Summer

  • Fresh Meat
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
    • Awards
Re: Is there a way to make a checkpoint anybody got a script?
« Reply #10 on: May 23, 2018, 06:19:39 PM »
Oh sorry I never realized, Iím a noob at uploading files lol. I will upload it to YouTube.