Create a free account to remove all ad content.

Author Topic:  Re-textured blocks  (Read 1535 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

JAZZ 0R KILLER

  • Member
  • *
  • Posts: 116
  • YT - Solo Crew
    • View Profile
    • YouTube
  • Xbox: JAZZ 0R KILLER
Re-textured blocks
« on: April 08, 2018, 03:48:17 PM »
I'm not sure how to create an actual texture pack, but I went through and created some textures, then used them to re-texture some blocks the same way I did in my Dark Items mod. I noticed that with the modded textures, if you stand back a few blocks, the texture glitches out. I'll post pics sometime soon, but is this a bug? Could it be the texture itself?

- Wow, the word texture was used a lot in this subject
Look at you being all cool!

Craig

  • TM Creator
  • Extreme Member
  • *
  • Posts: 6600
  • Dig Deep
    • View Profile
    • Twitter
  • Steam: tota1miner
Re: Re-textured blocks
« Reply #1 on: April 08, 2018, 06:39:45 PM »
If you replace a 64x64 block texture, you also need to supply a 16x16 LOD texture, there is a post about it somewhere.

JAZZ 0R KILLER

  • Member
  • *
  • Posts: 116
  • YT - Solo Crew
    • View Profile
    • YouTube
  • Xbox: JAZZ 0R KILLER
Re: Re-textured blocks
« Reply #2 on: April 09, 2018, 08:01:57 PM »
Okay, I found my problem. When making the textures, I left in some white, and forgot to make that part transparent.

*UPDATE* Now that that's all fixed, there is another problem. When you stand back a longer distance, the blocks completely disappear.

Also, can you add transparency to a "CustomBlock#"? I want to add a new glass block to the game.
« Last Edit: April 09, 2018, 08:35:09 PM by JAZZ 0R KILLER »
Look at you being all cool!

AlienizdPixel

  • Jr. Moderator
  • Supreme Member
  • *
  • Posts: 2699
  • Hello
    • View Profile
  • Xbox: A1ienizdPixe1
Re: Re-textured blocks
« Reply #3 on: April 10, 2018, 01:03:19 AM »
Also, can you add transparency to a "CustomBlock#"? I want to add a new glass block to the game.
You should be capable of modifying the rendering of any block using the </Buffer> portion of BlockData.xml.
-Alionz

JAZZ 0R KILLER

  • Member
  • *
  • Posts: 116
  • YT - Solo Crew
    • View Profile
    • YouTube
  • Xbox: JAZZ 0R KILLER
Re: Re-textured blocks
« Reply #4 on: April 10, 2018, 04:24:30 PM »
So for the buffer, would I use a high value? Or a small value? I want it to not glitch out at all, like any normal untouched block
Look at you being all cool!

AlienizdPixel

  • Jr. Moderator
  • Supreme Member
  • *
  • Posts: 2699
  • Hello
    • View Profile
  • Xbox: A1ienizdPixe1
Re: Re-textured blocks
« Reply #5 on: April 10, 2018, 04:51:56 PM »
Yes, however not extremely high; I believe the highest that should be necessary is 2-4, used when the block's texture is semi-transparent.
-Alionz

JAZZ 0R KILLER

  • Member
  • *
  • Posts: 116
  • YT - Solo Crew
    • View Profile
    • YouTube
  • Xbox: JAZZ 0R KILLER
Re: Re-textured blocks
« Reply #6 on: April 10, 2018, 06:34:51 PM »
When I add a buffer, it doesn't load my game, and glitches out. For my solid blocks, I have a value of 8 set on the buffer, and for my transparent block, a value of 4.
Look at you being all cool!

Craig

  • TM Creator
  • Extreme Member
  • *
  • Posts: 6600
  • Dig Deep
    • View Profile
    • Twitter
  • Steam: tota1miner
Re: Re-textured blocks
« Reply #7 on: April 10, 2018, 07:16:12 PM »
Omit the buffer parameter for solid blocks (or use a value of zero). Use a buffer value of 3 for transparent blocks.

JAZZ 0R KILLER

  • Member
  • *
  • Posts: 116
  • YT - Solo Crew
    • View Profile
    • YouTube
  • Xbox: JAZZ 0R KILLER
Re: Re-textured blocks
« Reply #8 on: April 10, 2018, 07:52:03 PM »
The blocks still disappear when stepping a few blocks back
Look at you being all cool!

JAZZ 0R KILLER

  • Member
  • *
  • Posts: 116
  • YT - Solo Crew
    • View Profile
    • YouTube
  • Xbox: JAZZ 0R KILLER
Re: Re-textured blocks
« Reply #9 on: April 12, 2018, 08:13:11 PM »
This is still not fixed
Look at you being all cool!