Author Topic:  Adjustable amount of RAM to allocate to TM:F PC  (Read 569 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Cooldude8

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 47
    • View Profile
    • Awards
  • Xbox: Sharpbraineagl1
  • Steam: wesley51471
Adjustable amount of RAM to allocate to TM:F PC
« on: November 28, 2016, 04:12:16 PM »
Since my last idea (TMF PC free for xbox users) didn't fly so well, I thought i would throw another idea out... make an adjustable RAM allocated to the game. You should be simple to add because lots of other games make use of this. Because don't forget about the gamers like me who can easily throw 5 - 24 GB of RAM (IDK why a game would need that much, but it CAN help against memory leaks) at a game (My rig has 32 GB with 31 available) because I do it for a lot of my games, like Minecraft, Garry's Mod, and a couple other games.
« Last Edit: November 28, 2016, 04:45:29 PM by Cooldude8 »

AlienizdPixel

  • Tester
  • Supreme Member
  • *****
  • Posts: 2574
  • Hallo
  • Awards 3 years on site+600 posts Members who have unlocked the robotic avatar Awarded to exemplary forum members 2 years on site+300 posts Was in the top 10 of the forum stats page as of 4/12/15 1 year on site+100 posts
    • View Profile
    • Awards
  • Xbox: A1ienizdPixe1
  • Steam: Alienizd
Re: Adjustable amount of RAM to allocate to TM:F PC
« Reply #1 on: November 28, 2016, 04:18:37 PM »
Currently, the game can only use at-most 1 GB of memory. Maybe later whenever the game is upgraded to 64-bit.
« Last Edit: November 28, 2016, 04:34:19 PM by AlienizdPixel »
-Alionz

Cooldude8

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 47
    • View Profile
    • Awards
  • Xbox: Sharpbraineagl1
  • Steam: wesley51471
Re: Adjustable amount of RAM to allocate to TM:F PC
« Reply #2 on: November 28, 2016, 04:20:11 PM »
Currently, the game can only use at-most 1 GB of memory. Maybe later whenevr the game is upgraded to 64-bit.

isn't that what Craig is doing in the PC port? Because he did mention that at most TM can only get 1 GB of RAM

AlienizdPixel

  • Tester
  • Supreme Member
  • *****
  • Posts: 2574
  • Hallo
  • Awards 3 years on site+600 posts Members who have unlocked the robotic avatar Awarded to exemplary forum members 2 years on site+300 posts Was in the top 10 of the forum stats page as of 4/12/15 1 year on site+100 posts
    • View Profile
    • Awards
  • Xbox: A1ienizdPixe1
  • Steam: Alienizd
Re: Adjustable amount of RAM to allocate to TM:F PC
« Reply #3 on: November 28, 2016, 04:36:29 PM »
isn't that what Craig is doing in the PC port? Because he did mention that at most TM can only get 1 GB of RAM
There are many reasons for why Craig is doing the PC port.
-Alionz

Cooldude8

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 47
    • View Profile
    • Awards
  • Xbox: Sharpbraineagl1
  • Steam: wesley51471
Re: Adjustable amount of RAM to allocate to TM:F PC
« Reply #4 on: November 28, 2016, 04:43:50 PM »
If my post wasn't clear, I didn't ask why he was, I said isnt that what he IS doing...

Craig

  • Developer
  • Extreme Member
  • ******
  • Posts: 6496
  • Dig Deep
  • Awards Developer 4 years on site+1000 posts 3 years on site+600 posts 2 years on site+300 posts Was in the top 10 of the forum stats page as of 4/12/15 Members who have unlocked the robotic avatar 1 year on site+100 posts Day 1 w/25+ posts (4/12/13)
    • View Profile
    • Twitter
    • Awards

Cooldude8

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 47
    • View Profile
    • Awards
  • Xbox: Sharpbraineagl1
  • Steam: wesley51471
Re: Adjustable amount of RAM to allocate to TM:F PC
« Reply #6 on: November 28, 2016, 04:58:24 PM »
So.... from that post Craig, 32 bit first, then 64 bit?

Craig

  • Developer
  • Extreme Member
  • ******
  • Posts: 6496
  • Dig Deep
  • Awards Developer 4 years on site+1000 posts 3 years on site+600 posts 2 years on site+300 posts Was in the top 10 of the forum stats page as of 4/12/15 Members who have unlocked the robotic avatar 1 year on site+100 posts Day 1 w/25+ posts (4/12/13)
    • View Profile
    • Twitter
    • Awards
Re: Adjustable amount of RAM to allocate to TM:F PC
« Reply #7 on: November 28, 2016, 06:39:28 PM »
So.... from that post Craig, 32 bit first, then 64 bit?
So from your post I can only assume my post is not clear?

Cooldude8

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 47
    • View Profile
    • Awards
  • Xbox: Sharpbraineagl1
  • Steam: wesley51471
Re: Adjustable amount of RAM to allocate to TM:F PC
« Reply #8 on: November 28, 2016, 07:18:25 PM »
Yes Craig... Right now I'm confused af... can you please clear this up for me? If you do thanks for taking your time to clear this up for me

Trubtavium Recordsmith VII

  • Legendary Member
  • *****
  • Posts: 1973
  • Do you wanna see the Galaxy?
  • Awards Former MotM winners Month 1 members w/25+posts (4/21/13-5/12/13) 4 years on site+1000 posts Donated a giveaway prize. (Must be a prize of cash value.) Members who have unlocked the robotic avatar Awarded to exemplary forum members 3 years on site+600 posts 2 years on site+300 posts Was in the top 10 of the forum stats page as of 4/12/15 1 year on site+100 posts
    • View Profile
    • Awards
  • Xbox: Trubstep Record
  • Steam: Trubstep_Record
Re: Adjustable amount of RAM to allocate to TM:F PC
« Reply #9 on: November 28, 2016, 07:49:25 PM »
So.... from that post Craig, 32 bit first, then 64 bit?

Yes.

You may say it's a waste of time but when the guy who tried to invent video games told us we said no one needs it and he almost did not invent it.

Craig

  • Developer
  • Extreme Member
  • ******
  • Posts: 6496
  • Dig Deep
  • Awards Developer 4 years on site+1000 posts 3 years on site+600 posts 2 years on site+300 posts Was in the top 10 of the forum stats page as of 4/12/15 Members who have unlocked the robotic avatar 1 year on site+100 posts Day 1 w/25+ posts (4/12/13)
    • View Profile
    • Twitter
    • Awards
Re: Adjustable amount of RAM to allocate to TM:F PC
« Reply #10 on: November 28, 2016, 08:55:25 PM »
Yes Craig... Right now I'm confused af... can you please clear this up for me? If you do thanks for taking your time to clear this up for me
I would, but I don't know what isn't clear. You haven't told me where your confusion is.

Cooldude8

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 47
    • View Profile
    • Awards
  • Xbox: Sharpbraineagl1
  • Steam: wesley51471
Re: Adjustable amount of RAM to allocate to TM:F PC
« Reply #11 on: November 28, 2016, 10:16:43 PM »
Trub cleared my confusion up, the confusion was that which process the it's gonna be when released 32 bit or 64 bit, and Trub said it's gonna be 32 bit at release, so it cleared my confusion up thanks though Craig, also thanks Trub... or is Trub mistaken?

TM Charles

  • Supreme Member
  • *****
  • Posts: 2055
  • Awards Was in the top 10 of the forum stats page as of 4/12/15 Donated a giveaway prize. (Must be a prize of cash value.) 2 years on site+300 posts 1 year on site+100 posts
    • View Profile
    • ::)
    • Awards
  • Xbox: ETTP & Mr Zincy
Re: Adjustable amount of RAM to allocate to TM:F PC
« Reply #12 on: November 29, 2016, 02:25:20 AM »
Trub cleared my confusion up, the confusion was that which process the it's gonna be when released 32 bit or 64 bit, and Trub said it's gonna be 32 bit at release, so it cleared my confusion up thanks though Craig, also thanks Trub... or is Trub mistaken?
Craig said somewhere it will be 32 bit upon release.



Platinum Dryym

  • Supreme Member
  • *****
  • Posts: 4140
  • What's yours is mine. ~TM's Resident Master Thief~
  • Awards Members who have unlocked the robotic avatar Awarded to exemplary forum members 2 years on site+300 posts 3 years on site+600 posts Site art contributions/TPs in-game/Contest winners 1 year on site+100 posts
    • View Profile
    • Awards
  • Xbox: dryym
Re: Adjustable amount of RAM to allocate to TM:F PC
« Reply #13 on: November 29, 2016, 09:58:00 AM »
Trub cleared my confusion up, the confusion was that which process the it's gonna be when released 32 bit or 64 bit, and Trub said it's gonna be 32 bit at release, so it cleared my confusion up thanks though Craig, also thanks Trub... or is Trub mistaken?
Craig said somewhere it will be 32 bit upon release.

Does nobody read?

http://totalminerforums.net/index.php?topic=17885.msg186083#msg186083

Creator of the term "Deathmine "
Jared [19|Oct 07:12 PM]: "It changes everything" Dryym

TM Charles

  • Supreme Member
  • *****
  • Posts: 2055
  • Awards Was in the top 10 of the forum stats page as of 4/12/15 Donated a giveaway prize. (Must be a prize of cash value.) 2 years on site+300 posts 1 year on site+100 posts
    • View Profile
    • ::)
    • Awards
  • Xbox: ETTP & Mr Zincy
Re: Adjustable amount of RAM to allocate to TM:F PC
« Reply #14 on: November 29, 2016, 03:53:47 PM »
Trub cleared my confusion up, the confusion was that which process the it's gonna be when released 32 bit or 64 bit, and Trub said it's gonna be 32 bit at release, so it cleared my confusion up thanks though Craig, also thanks Trub... or is Trub mistaken?
Craig said somewhere it will be 32 bit upon release.

Does nobody read?

http://totalminerforums.net/index.php?topic=17885.msg186083#msg186083
I was answering him not pointing out where he looked over also it seems he didn't understand it if he did read it so linking it again wouldn't help in that case.